Şablon:Protection

  ChinaFlag  HungaryFlag  French-flag  Mexspain

Savunma Binaları - Kaynak Binaları - Ordu Binaları - Diğer Binalar

MPB-Defense

Cannon12 Archer Tower11 Mortar8 Air Defense8 Wizard Tower8
Top Okçu Kulesi Havan Hava Savunması Sihirbaz Kulesi
100px Xbow4 Inferno2 Wall11 Seeking Air Mine-transparent
Gizli Tesla X-Topu Cehennem Kulesi Duvar Tuzaklar

Clash of Clans’ta güçlü bir savunmaya sahip olmak, becerikli hücum birliklerine sahip olmak kadar önemlidir. Birçok bakımdan savunma daha da önemlidir.

Savunma binaları kupalarını ve kaynaklarını düşman birliklerinden korumak için faydalıdır. Her savunma binasının kendine özgü önemi ve zayıflığı vardır; köyünüzdeki konumu bunu yansıtacaktır. Örneklemek gerekirse, Havan’ın atış hızı çok düşüktür ancak kara birliklerine inanılmaz sıçrama hasarı verir. Dezavantajı ise kendine 4 kareden daha yakın birliklere (veya hava birliklerine) saldıramamasıdır; bu yüzden –Hava Savunmasıyla korunacak şekilde- köyünüzün ortasına yerleştirilmelidir. Öte yandan, Toplar ve Okçu Kuleleri aynı anda sadece tek birime saldırabildikleri için gruplara daha az hasar verirler ama atış hızlarının daha yüksek olması ilk savunma hattında etkili olmalarını sağlar. Sihirbaz Kulesi hem kara hem de hava birliklerine muazzam sıçrama hasarı verir ama diğer savunma binalarına nispeten daha kısa menzile sahiptir.

Binalar
Savunma Binaları TopOkçu KulesiHavanHava SavunmasıSihirbaz KulesiGizli TeslaX-TopuCehennem KulesiDuvarTuzaklar
Kaynak Binaları Altın Madeniİksir ToplayıcıKara İksir SondasıAltın Deposuİksir DeposuKara İksir Deposuİnşaatçı Kulübesi
Ordu Binaları Ordu KampıKışlaİzbe KışlaLaboratuvarBüyü FabrikasıBarbar Kral (Altar)Okçu Kraliçe (Altar)
Diğer Binalar Köy BinasıKlan KalesiDekorasyonlarEngeller

Also on FANDOM